Samsun Alarm ve Güvenlik Sistemleri

Ocak 30, 2023 Yorum yapılmamış

Akıllı trafik kameralarıyla yol ve sürücü güvenliğini en üst düzeye çıkarın

Dünyada her gün binlerce insan trafik kazalarında yaralanıyor veya ölüyor. Hikvision İspanya ITS İş Geliştirme Müdürü Juan Sádaba, sürücüler ve diğer yol kullanıcıları için güvenliği en üst düzeye çıkarmak için, şehirler ve otoyol yetkilileri bir kaza olduğunda gerçek zamanlı olarak acil durum ekiplerini uyaran akıllı video çözümleri uyguluyor – daha hızlı müdahaleleri destekliyor ve potansiyel olarak hayat kurtarıyor, diyor. .

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) rakamlarına göre, her yıl yaklaşık 1,3 milyon insan karayolu trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybediyor ve 50 milyon kadar insan ölümcül olmayan yaralanmalara maruz kalıyor. Korkutucu bir şekilde, karayolu trafik kazaları aynı zamanda 5 ila 29 yaş arası çocuklar ve genç yetişkinler için önde gelen ölüm nedenidir.

Karayolu trafiği ölümleri, tüm ölümlerin yarısından fazlasına maruz kalan yayalar ve bisikletliler gibi savunmasız yol kullanıcılarını da orantısız bir şekilde etkiler. Dünyadaki araçların sadece %60’ına sahip olmalarına rağmen, kazaların neden olduğu tüm karayolu yaralanmalarının yaklaşık %90’ından muzdarip olan gelişmekte olan ülkelerde de trafik kazalarının etkisi artmaktadır.

Şehirler ve karayolları yetkililerinin birincil odak noktası karayolu kazalarının insani maliyeti olsa da, önemli bir ekonomik etkisi de vardır. Spesifik olarak, DSÖ rakamlarına göre, karayolu kazaları çoğu ülkede Gayri Safi Yurtiçi Hasılalarının (GSYİH) ortalama %3’üne mal olmaktadır.

Karayolu güvenliği sorununun dünya çapındaki boyutu ve ciddiyeti nedeniyle, şehir ve otoyol yetkilileri sürekli olarak tüm yol kullanıcılarını korumak için yeni ve daha etkili yollar arıyor. Akıllı trafik kamerası, yetkililerin trafik koşullarını ve sürücü davranışlarını gerçek zamanlı olarak izlemesine ve yolda kazalar veya diğer tehlikeli olaylar meydana gelirse anında tepki vermesine olanak tanıyarak buradaki değerini giderek daha fazla kanıtlıyor.

Akıllı trafik kamerası, yetkililerin trafik koşullarını ve sürücü davranışlarını gerçek zamanlı olarak izlemesine ve yolda kazalar veya diğer tehlikeli olaylar meydana gelirse anında tepki vermesine olanak tanıyarak buradaki değerini giderek daha fazla kanıtlıyor.

Akıllı video teknolojisi nasıl yardımcı olabilir?

Akıllı trafik kamera çözümleri, yetkililerin sürücülerin, bisikletçilerin, yayaların ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini bir dizi önemli yolla iyileştirmesine olanak tanır.

1. Tehlikeli sürüşü tanımlayın ve önleyin

Akıllı trafik kameraları ile şehir ve otoyol yetkilileri, otoyol şeridinde veya tek yönlü yolda yanlış yönde giden araçlar gibi düzensiz ve tehlikeli sürüşü anında tespit edebilir. Otomatik olarak ve gerçek zamanlı olarak oluşturulan uyarılarla, trafik yetkilileri olay yerine daha hızlı ulaşabilir ve kazaların önlenmesine ve yol kullanıcılarının yaralanmasına neden olabilir.

2. Tıbbi sonuçları iyileştirmek için kaza mahalline daha hızlı gidin

Bir kaza meydana geldiğinde otomatik olarak ve gerçek zamanlı olarak uyarı oluşturma özelliğiyle akıllı video çözümleri, acil durum ekiplerinin olay yerine daha hızlı ulaşmasına yardımcı olabilir. Bu, tedavi sonuçlarında önemli gelişmeler sağlar ve ilk müdahale ekiplerinin mümkün olduğu kadar çok hayat kurtarmasını sağlar. İkincil bir fayda olarak, olay yerine daha hızlı varmak, araçların trafik şeritlerinden daha hızlı çıkarılmasını sağlayarak kaza alanlarını emniyete alır ve aşırı trafik birikmesini önlemeye yardımcı olur.

3. Sürücülerin, özellikle geceleri tehlikeleri algılamasına ve bunlardan kaçınmasına yardımcı olun

En gelişmiş akıllı trafik kamerası çözümleri, yoldaki tehlikeli nesneleri veya hayvanları düşük ışık koşullarında veya gece bile algılamak için yüksek çözünürlüklü video, radar ve termal görüntüleme teknolojilerini birleştirir. Tehlikeler algılanırsa, sürücüler ya akıllı yol kenarı tabelaları kullanılarak ya da mobil uygulamalar ya da diğer medya aracılığıyla önceden uyarılabilir ve bu da onların zamanında yavaşlamalarına ve durmalarına yardımcı olur. Bu, kazaları önlemeye ve yol güvenliğini artırmaya yardımcı olur ve birçok hayat kurtarma potansiyeline sahiptir.

4. Kazayla ilgili kara noktaları tespit edin ve güvenliği artırmak için müdahale edin

Yetkililer, video verilerinin analizine dayanarak kazaların nerede ve neden olduğunu anlayabilir. Bu tür içgörüler , trafik ışıklarını yerleştirerek, işaretler koyarak, yaya geçitleri oluşturarak veya kaza risklerini azaltmak için başka önlemler alarak  sorunlu kavşakları ve döner kavşakları daha güvenli hale getirmeye yönelik önlemleri destekler.

Hikvision trafik kameralarıyla yeni yol güvenliği seviyelerine ulaşın

Hikvision, dünyanın dört bir yanındaki yol ağlarında güvenliği artırmaya yönelik acil ihtiyacı karşılamak için güvenlik odaklı bir dizi ITS çözümü geliştirdi . Bunlar arasında, tehlikeli sürüşü algılayan ve bildiren, gerçek zamanlı olarak bir çarpışma veya başka bir olay durumunda trafik yetkililerini uyaran ve kaza kara noktalarında kaza risklerini azaltmak için veri analitiğini destekleyen yapay zeka destekli kameralar yer alıyor. Ayrıca sürücüleri yoldaki potansiyel tehlikelere karşı uyarmak ve ilgili kaza riskini azaltmak için video, radar ve termal görüntülemeyi birleştiren çözümler sunuyoruz.

Hikvision ITS çözümleri, akıllı trafik kameraları ve bunların sürücüler, bisikletçiler, yayalar ve diğer yol kullanıcıları için yol güvenliğini iyileştirmede şehirler ve otoyol yetkililerine nasıl yardımcı oldukları hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen web sitesini ziyaret edin . Çözümlerimizin karayolu güvenliği gündeminizi nasıl destekleyebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için de bizimle iletişime geçebilirsiniz .

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir