Samsun Alarm ve Güvenlik Sistemleri

Ocak 30, 2023 Yorum yapılmamış

Kamera IP adresi nerede yazar, nasıl öğrenilir?

Kablosuz olarak kullanılan IP kameralar hayatın sunduğu kolaylıklar arasında yer almaktadır. Hem ev ortamında hem de iş ortamında kolaylıkla kullanılabilen bu kameralar birçok farklı şekilde kullanılmaktadır. Uygun bütçelere göre de IP kameralar bulunurken bilgisayar yardımı olmadan da kullanmanız mümkündür. Kameralarda IP adres bilgilerini nerede yazdığı en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. İşte kamera IP adresi öğrenme yöntemleri…

Kamera IP adresi nasıl öğrenilir?
Kendisine ait bir IP adresi bulunan IP kameralar Network sistemdeki bilgisayarlara paylaşım yapabilmektedir. IP kameralar buna benzer bir metot kullanarak IP adresleri sayesinde kolaylıkla ulaşım sağlayabilmektedir. IP kameralara birden fazla bilgisayar bağlanabilmektedir. Ancak isteyen kişiler tek bilgisayar ile de çok fazla IP kameraya bağlanabilir.

Kameralarda IP adresi bulma işlemini yapmak için gerekli olan şey bir IP kamera programı bulmaktır. IP kamera sistemi kullanan işletmeler yazılım programları ile IP adreslerine ulaşım sağlayabilmektedir.

IP adresi öğrenmek
Kamera IP adresi sorgulama nasıl yapılır?
IP kamera sistemleri kendi IP adresleri ile eşleşim sağlamaktadır. Üretici tarafından hizmete sunulan IP adresi öğrenme programı Wireshark ile kamera IP adresini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. IP adresi öğrenmek için yapmanız gereken adımlar şu şekildedir:

IP numarasını öğrenmek istediğiniz kamera ile bilgisayarınızın tek bir network sisteminde olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Kullandığınız web tarayıcınız üzerinden Wireshark programına giriş yapmanız gerekmektedir. Programı bilgisayarınıza indirerek işleme başlayabiliriz.

Programı indirdikten sonra IP kameranız başlatılacaktır.

Hedef olarak belirlenen adres ile ilgili olarak SSDP araması yapılır. Yaptınız arama sonrasında arama alanına küçültmek için fitreler oluşturabilirsiniz.

Kamera IP adresi nerede yazar?
Kameraların IP adresleri genellikle SD kartlar üzerinde yer almaktadır. Hareket içeren aktivitelerim kayıt etmek amacıyla 16 ya da 32 GB’lık hafıza kartları bulunmaktadır. IP kameralar da IP adresleri SD kartlara kayıtlı olarak bulunmaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir